DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2015

 

Hanácké slavnosti v Chropyni

​      30. květen​ patřil Hanáckým slavnostem v Chropyni, kam se vydaly Vendulka s Fantazií a Nikča s Fortou, dělat tzv. ochranu králi, kdy po dobu průvodu doprovázely  krále Ječmínka, kterého zastoupil Honza Krčmař na bělce od doktorky Zuzky Pekárkové. Na slavnosti se s námi se svými koňmi, vydali i kamarádi z Kojetína - Ida Sedláčková, Peťa Remešová a Laďa Gargavský.
 
 
 
 
 
Honza Krčmař jako král....           a Vendy na Fantynce
 
Peťa na Sisi a  Ida s Grandíkem
 

Hody v Kojetíně

​      Tak jako každoročně, jsme byli pozváni  na tradiční Jízdu krále Ječmínka v rámci Kojetínských hodů a rádi jsme se ji opět zúčastnili. Za výbornou a důslednou organizaci kolem koní patří velký dík rodině Gardavských a jejich vnukovi Libčovi Krčmařovi z Kojetína :) Průvodu se zůčastnilo pět klisen moravského teplokrevníka, z toho  dvě klisny naše  - Forta (Yvča Skoupilová) a Fantazie (Venďa Soušková) a naše pony klisnička Madlenka (Anetka Soušková).

 

 

 

 

Dožínky Zlínského kraje

      Opět v Kroměříži :)) Tradičního slavnostního průvodu městem se tentokrát zúčastnily klisny Forta, na které jela Yvetka a jako každoročně nesly jeden ze tří praporů, tentokrát Zlínského kraje. Na Renynce jela Vendulka a na Madlence Anetka, na Fantynce jejich maminka :)

 

 

 

Výstaviště Brno - PROPET

25. - 28. června

 

Regulus MT-1/Renesmé (Renynka)

 

 

           

      Výstava koní v Tlumačově

 

        Tato výstava   byla  vyjímečná  tím, že se konala při  příležitosti 90. výročí založení hřebčince.  I přesto, že celé tři dny bylo nesnesitelné vedro, se sjelo mnoho chovatelů a majitelů koní, své krasavce předvést. My jsme tentokrát udělali změnu a místo teplokrevných klisen jsme vzali na výstavu naši pony klisničku FIJI (Fidži), kterou předváděla Anetka. Holky se předvedly v kolekci pony.

 

​  

 

 

 

Mezinárodní výstava "Kôň 2015" - Trenčín

​      Ve dnech 15. - 16. srpna se na výstavišti EXPO Center, a.s. v Trenčíně konal 12. ročník mezinárodní výstavy koní. Předvést své koně dorazili chovatelé z Maďarska, Česka a Slovenska. Hodnotící komise pracovala ve složení : Ing. Juraj Kovalčík (SK), Prof. Ing. Marko Halo, PhD. (SK), Ladislav Karásek (CZ), Ing. Vladimír Šmelko (SK), Ing. Peter Gorozdi (SK) a Lasló Bartók (HUN). My jsme dovezli dvě kobylky - sestry z maminky Fantazie, a to klisničku Furioso VIII MT-2 Fanhally (Halča) do kategorie ročních hříbat, odkud si odnesla nádherné 2. místo. A v nepočetněji obsazené kategorii, kde konkurence byla opravdu velká, neboť všechny klisny byly krásné, bojovala Renynka ...Regulus MT-1/Renesmé a obsadila také 2. místo s ohodnocením 8, 33b. Po požádání Kačky Žiakové, Mira předvedl krásného plemenného hřebce 1983 Furioso XIII MT/Merlot  (Furioso-68 Figura/Merlot).

 

Furioso VIII MT-2 Fanhally (Halča)

 

Regulus MT-1/Renesmé (Renynka)

plemenný hřebec 1983 Furioso XIII MT/Merlot

 

Výstava Moravského teplokrevníka - Těšánky

​      V neděli za slunečného počasí proběhla již XII. Výstava moravského teplokrevníka, která se konala opět v Těšánkách. Výstavy se zúčastnilo 49 koní, hodnocení provedla mezinárodní komise ve složení Ing. Grácz František (SK), Ing. Peter Gorozdi (SK) a Ing. Roman Klos (CZ).

​      Na výstavě se předvedly z našeho chovu tři klisny, jedna dcera Forty - Furioso VIII MT-1/Forhamy (Hamča) po hřebci Furioso VIII MT/ Hamlet, majitel Honza Turnovec, která se předvedla v kategorii hříbata roční a obsadila 3. místo a dvě sestry z matky Fantazie - Furioso VIII MT-2 / Fanhally (Halča) po  hřebci Furioso VIII MT/ Hamlet, také do kategorie hříbata roční a do kategorie klisny čtyř a pětileté klisnu Regulus MT-1 / Renesmé po plnokrevném hřebci Regulus. Obě klisny ve svých kategoriích zvítězily.

​     

 

Furioso VIII MT-2 Fanhally (Halča)

 

Furioso VIII MT - 1/Forhamy  (Hamča)

 

Regulus MT-1/Renesmé (Renynka)

 

 

Hubertova jízda TVOROVICE

​      Tento rok jsme vyrazili na huberta pouze do Tvorovic ..... sem se moc rádi vracíme, protože organizace a super atmosféra, která panuje po celou dobu jízdy je skvělá. Za to vše moc díky těm hlavním -  Alči, Tomovi Kromkovým a Darči Páleníkové :))

 

​ 

 

 

 

Focení jen tak pro radost během roku 2015 :)

Na námluvách kiss

Renynka (Renesmé) a Sahib Kubišta

 

Odchod Hamči k novému majiteli ... odcestovala nám až do Čech :(

 

 

Hamča ještě s Halčou .... sestřičky heart

 

Ježdeníčko pro radost :)

​