DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2012

 

 

Drezurní soustředění s Filipem Kološem

          Dne 11. února jsme se zúčastnili drezurního soustředění pořádaného v JK Alika Čelčicích u Prostějova. Tohoto soustředění se zúčastnila Krisťa s Barunkou. V lotu byli koně po dvou. Barunka s Kristýnou se moc snažily, dozvěděly jsme se spoustu nových věcí :) Se soustředěním jsme byly spokojené,ale mohlo být tepleji :)odkazy na fotogalerii :))

http://legerete.rajce.idnes.cz/11.2.2012_-_Celcice_-_JK_Alika/

http://lussie.rajce.idnes.cz/Drezurni_soustredeni_v_JK_Alika_11.2.12/

 

 

Seminář o masážích koní metodou T-Touch

         Dne 10.-11. března se Terka s Kikou zúčastnily semináře o masážích koní . Tento seminář uspořádala Lucka Komoňová v Hanáckém dvoře v Polkovicích. Lektorou byla paní Lenka Hnilicová. Aby holkám nebylo smutno, přibraly k sobě Barunku, která měla být "pokusný králík" :D aby sme to ale neměly lehké, tak Barunka tam byla nejživější koník :) Seminář byl povedený, v sobotu bylo krásné počasí, ale neděle to trochu kazila,napřed pršelo a potom hrozně foukalo,ale všichni jsme to zvládli :)

http://lussie.rajce.idnes.cz/Seminar_-_masaze_koni%2C_Polkovice_10-11.3.12/

 

 

2. výstava chovatelů tradičních plemen Moravy a Slovenska

          Dne 19.- 20. května se v Těšánkách konala výstava. Z naší stáje jsme vzali na zkoušku kobylku Renesmé. Byla to její první výstava. Chovala se nad naše očekávání. Byla přihlášena do kategorie dvouletí, kde byla nejlépe ohodnocena a z výstavy si odvezla 1.MÍSTO!!!

 

 

Hobby závody Mostkovice

           Dne 2.6. se jako každoročně konaly v Mostkovicích u Prostějova skokové hobby závody, kde jsme samozdřejmě nemohli chybět. Naší stáj reprezentovala Krisťa s Barunkou. Barunka byla přihlášena do soutěží parkur do 60 cm a parkur do 80 cm. První soutěž byla na limitovaný čas. Holky zajely soutěž čistě a v konkurenci 13 koní se umístily na krásném 5. místě.  Druhá soutěž byla na jedno rozeskakování. V základním kole holky získaly 9 tr. bodů ( uzavřenný kruh, 1 shození ). Jsme s Barunkou moc spokojeni, byly to její první závody, a i přes obtížný terén odjela oba parkury výborně :)

http://www.stream.cz/profil/seznam.cz/BARAGLOS?video_id=688507

http://www.stream.cz/profil/seznam.cz/BARAGLOS?video_id=688508

 

 

Zemědělská výstava Kroměříž

        Dne 9. června se konala v Kroměříži již 9. Zemědělská výstava. Počasí nám ale moc nepřálo. Až do oběda nám stále pršelo, naštěstí poté se počasí uklidnilo a pršet přestalo. Na této výstavě jsme měli za úkol předvést kolekci MT, ocenění se zde nedávalo. Za naši stáj se zúčastnily kobylky Forta (předváděla Terka) a Renesmé (předváděla Krisťa).

 

 

Jezdecký hobby den Radkova Lhota

             Dne 24.6. se v Jezdeckém klubu v Radkové lhotě konaly hobby závody, naší stáj reprezentovala Krisťa s Barunkou, které se zúčastnily pony cross country, který zajely čistě a s bezkonkurenčně nejrychlejším časem a tak obsadily krásné 1.MÍSTO !!! Holky šly svůj úplně první cross :)

 

 

Výstava koní chovatelů Moravy a Slezska

             Dne 30. června až 1. července se v Tlumačově uskutečnila výstava koní Na tuto výstavu jsme vzali Madlen s malou Májenkou. Představily se v kategorii Český sportovní pony. Výstava proběhla hladce, počasí vyšlo, sluníčko krásně peklo a koníci jeli spokojení domů, co víc si přát :)

 

 

Kojetínské hody

         O víkendu 10.-12. srpna se konaly jako každoročně Kojetínské hody. V sobotu 11. srpna jste nás mohli zahlédnout při vožení dětí na koních a ponících, které se konalo u restaurace na Hrázi "U Tondy". Za naši stáj jsme vzali na vožení Barunku, která s pomocí dvou dalších koníků všechny děti odvozila a byla vzorná :) V neděli 12. srpna, jako každoročně jsme se zúčastnili Ječmínkovy jízdy králů. Letos za naši stáj vyrazily v krojích Terka s Fortou, Kikča s Fanty a Venďa s Barunkou. Holky si vedly dobře a kobylky byly poslušné, počasí se vydařilo.

 

 

  

 

Krajské dožínky Zlínského Kraje

              Dne 25.8. jsme se zúčastnili Ječmínkovy jízdy králů na dožínkách v Kroměříži. Naši stáj reprezentovali Mira na Fortě, kteří vedli celý průvod koní, ale i Venďa s Fanty a Anetka s Barunkou, které byly součástí průvodu. Den se vydařil... sluníčko svítilo,koníci poslouchali, co víc si přát :)

    

 

 

Mezinárodní výstava KÔŇ 2012 Trenčín

         Dne 1.-2. září se v Trenčíně konala Mezinárodní výstava koní. Na tuto výstavu jsme vyrazili již v pátek abychom se v klidu ubytovali a koníci si odpočinuli. Skoro celý víkend ( až na neděli odpoledne ) nám pršelo nebo bylo zataženo. V sobotu se výstavy zúčastnily Fantazie a Renesmé, které předvedla Kristýnka. Renesmé byla předvedena v kategorii  Furioso - dvouletí, kde získala 3.MÍSTO. Fantazie byla předvedena v kategorii Furioso - starší klisny, kde získala 2.MÍSTO.  V neděli se výstavy zúčastnila u nás odchovaná klisnička Májenka a Wasanka od Peti Vymětalíkové, které předváděly Kristýnka s Terkou. Májenka, kterou předváděla Kristýnka se předvedla v kategorii pony - hříbata 2012, kde získala 2. místo, v té samé kategorii byla předvedena Wasanka, kterou předváděla Terka a získala 3. místo. V neděli odpoledne se po výstavě konaly parkurové závody, kterých se zúčastnila Kristýnka s Fantazií. Byly přihlášeny do soutěže stupně Z a ZL. Soutěž Z odjely nejrychlejším časem ale se 4 tr. b. za žduchnutí poslední překážky. Soutěže ZL se Kristýnka zúčastnila poprvé avšak zajely čistě a jen o šest setin jim uniklo prvenství, takže krásné 2.MÍSTO

Renesmé

​ 

Fantazie

​   

 

                       Májenka                                                    Fajná   (majitelka Petra Vymětalíková)      

​    

Fantazie - parkur "ZL"

 

IX. Výstava Moravského Teplokrevníka

         Dne 15.9. se v Těšánkách u Zdounek konal již 9. ročník výstavy Moravského Teplokrevníka. Na tuto výstavu jsme vzali klisny Fantazii, Fortu a Renesmé. Renesmé předváděla Kristýnka, byla zařazena do kategorie dvouletí, kde získala 2.MÍSTO. Fantazie s Fortou byly zařazeny do kategorie starší klisny.. Fortu vedla Terka, která měla při předvádění nepříjemný pád, ale i tak se to snažila dotáhnout do konce a dotáhly to na 5. MÍSTO . Fantazii předváděla opět Kristýnka, Fantazie tuto kategorii vyhrála a tudíž se zařadila do boje o celkového vítěze výstavy. V programu výstavy mohli diváci také shlédnout rodinu- matka Fregata, její dcery Fintu a  Fantazii, a vnučku Renesmé. Ke konci výstavy vítězové z jednotlivých kategorií bojovali o celkového vítěze výstavy, nebo-li šampiona výstavy, po těžkém rozhodování v tak velké konkurenci se stala ŠAMPIONEM IX. VÝSTAVY MT  naše FANTAZIE !!!

Zde je odkaz na článek co vyšel i v časopise "Jezdectví" ..... jen nás mrzí, že spoluautorka JAF,  tam dala tu nejhorší fotku co existuje, na které není Fantynka ani sama sobě podobná sad​ 

 http://www.equichannel.cz/na-moravu-za-moravakem

 

Fantazie ​(Krisťa Zvěřinová)

    

 

Forta (Terka Dvořáková)

 

Renesmé

 

Setkání Hanáků Tovačov 28. 9.

 

    

 

 

Hubertova jízda Tvorovice

 

Hubertova jízda Lobodice

 

 

 

 

Hubertova jízda Kojetín