DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2011

 

 

ZZVJ Bohuňovice

Dne 26.2. jsme se vydali do JK Derby Bohuňovice na ZZVj, tuto zkoušku podstoupilo 9 dvojic,z toho jich 7 dokončilo úspěšně :) za naši stáj skládala zkoušku Kristýnka s Fantazií- teoretická i praktická zkouška splněna :)

Komisaři: ing. Balaštík, p. Jindra, ing. Žaludková

Panu Jindrovi se Fantazie moc líbila, jak jezdkyni plně podporuje a sama si vše řeší :) moc nás tato zpráva potěšila :)

"Největší oporou pro mě byla trenérka Mgr. Božena Soušková,moje pravá ruka Terka a kobylka Fantazie a samozřejmě nemůžu zapomenout na mé rodiče,kteří drželi pěstičky doma a všechno mi sponzorují ;) :) "

  

Úspěšně zvládnuto  yes a jede se domů .....

 

Hanácké slavnosti Chropyně

Dne 28. května jsme se vydali do nedaleké Chropyně, kde se konaly,jako každoročně Hanácké slavnosti.Za naši stáj se vydaly Terka s Kikou s Fantazií a Fortou, B. Soušková dělala parťačku Idě Sedláčkové z Kojetína a jela s ní na její klisně Jaltě. Stájové kobylky doprovázely krále Ječmínka a chovaly se slušně :) Boužel, počasí nám nepřálo,a po cestě do Chropyně jsme několikrát zmokli :( ale jinak jsme si to maximálně užili :)

 

 

Hobby závody Mostkovice

Dne 4. června jsme se rozhodli vydat na Hobby závody konané v Jezdeckém klubu Helios Mostkovice, konané klubem SZEŠ Přerov ( Martinem Veselským a pomocí jeho členů oddílu ). Těchto závodů se zúčastnila Kika s Fantazií,které se přihlásily do soutěže parkur do 70 cm a ZM. Parkur byl pohodový, povrch písčitý, ale velmi hluboký. Hned na opracovišti Fantynka Kiku překvapila, jakou má ze skoku radost :D Do prvního parkuru dvojice nastoupila s mírnými obavy - přece jen jsou spolu porpvé na závodech, ale parkur zvládly čistě s nejrychlejším časem a dostaly se do rozeskakování, kde šly opět bez váhání  čistě a navíc s nejrychlejším časem :) Tuto soutěž vyhrály ( konkurence  30 koní). Jelikož nám sluníčko pěkně peklo a Kristýnka byla unavená, tak  jsme nic neuspěchali a ze soutěže ZM jsme odstoupili, přece jen na první závody úspěch :))

 

       

 

 

 

Kojetínské hody

V neděli 14. srpna jsme se jako každoročně vydaly s koníky do Kojetína na hody.  Zúčastnily jsme se průvodu hanáků - Jízdy králů. Tento rok krále jel Jenda Krčmař z Kojetína. Z naší stáje jsme vyrazily Kika s Terkou na Fantazii a Fortě,  naše nejmladší členka Anetka na Barunce a vodiče jí dělala její maminka . I přes všechny "koňožravce"  co číhali po všech stranách, jsme průvod bez problémů absolvovaly :)

 

V. Krajské dožínky Zl. kraje

Jako každoročně, i letos dne 20. srpna jsme se zúčastnily 3. Krajských dožínek konaných v Kroměříži, bylo to podobné jako na hodech v Kojetíně, taky průvod hanáků, tentokrát naši stáj zastupovala B. Soušková na Fortě, Kika na Barunce a Terka na Fantazii. Forta měla tu čest vést celou skupinu :) Počasí bylo vydařené a moc jsme si to užily :)

​     

 

Koně v akci - "4 země - 1 vášeň"

      dne 1. září odpoledne jsme se s kobylkami Fortou a Fantazií vydali na dlouhou cestu až do Pardubic kde se  koná mezinárodní akce KONĚ V AKCI. Dorazili jsme něco po šesté hodině večer, vykládání kobylek proběhlo v klidu a po cestě se nic nestalo:) ubytovali jsme koníky a šlo se na poradu, kde jsme se dozvěděli co se bude v pátek dít, můžu říct, že od pátku do neděle jsme se od sedmi ráno do deseti večer nezastavili... Naší náplní bylo zde reprezentovat plemeno Moravského teplokrevníka.

PROGRAM (zkrácená verze):             

                                                    - předvádění před hlavní tribunou( v cílové rovince)

                                                    - slavnostní nástup

                                                    - předvádění koní v paddocku

                                                    - ukázka mnohostrannosti Moravského Teplokrevníka

Kobylky v boxech byly celkem spokojeny a my s našim plátěným obydlím byli velmi spokojeni, nejen my, ale i přátelé ze SCHPMT, kteří za námi chodili na večerní dýchánky  :) :P akorát měla jednu nevýhodu - byla u prašné cesty, takže jsme byli všichni od prachu. Ze členů jsme se zúčastnily Terka, Kika a B. Soušková, v sobotu odpoledne dorazily Vendulka s Anetkou a jejich taťkou Mirou, mimo jiné s námi jeli i Peťa Vymětalíková a Libor Krčmař :) Terka měla na vše Fortu a Kika měla Fantazii, Terka v mnohostrannosti MT se předvedla s klisnou v hanáckém :) mooc jim to slušelo ;) Kika předvedla že i juniorka, která s klisnou pracuje krátkou dobu, si poradí s překážkami :) Fantazie skákala perfektně a s přehledem :) Na kobylkách i na nás šla vidět značná únava... Celá víkendová akce proběhla hladce a všichni jsme se odebrali domů v pořádku, plni zážitků a nových zkušeností :)

http://www.youtube.com/watch?v=NZH_V1hzi_c&feature=player_embedded

        

zázemí moraváků..... :))

 

 

VIII. Výstava Moravského Teplokrevníka

V sobotu 17. září  se v jezdeckém areále Grunt Galatík uskutečnila výstava Moravského Teplokrevníka - na této akci jsme nesměli chybět ani my. Tento rok jsme na výstavu vzali jen Fantazii. Byla přihlášena do kategorie starších klisen,kde se utkala s dalšími devíti klisnami. Jelikož z těchto klisen byla nejlépe ohodnocena, tuto kateorii vyhrála :) mimo jiné jsme se na výstavě potkali i s naší odchovanou kobylkou For-Sythiou, která byla přihlášena do kategrie klisny 3. a 4leté, kde vyhrála :) GRATULUJEME :)

Fantynka (Fantazie) 1. místo

​(kategorie Starší klisny)

 

 Sytynka (For - Sythia) 1. místo

​(kategorie 3 - 4 leté koně)

​         

 

 

Hobby závody Bohuňovice

        Dne 28.9. jsme se rozhodli vydat do jezdeckého klubu Derby Bohuňovice, kde se konalo MZO v drezuře pony a poté se uskutečnily drezurní a skokové hobby závody, my se zúčastili samozřejmě těch skokových. Přihlásili jsme se do soutěže parkur 70 cm a parkur 90 cm. v Obouch soutěžích bylo přihlášeno kolem 30 koní. V první soutěži Kika s Fanty hned za překážkou č.1  to neutočila a udělala kroužek navíc a až poté skočila překážku č.2  :D Holky jely čistě, ale kvůlu kroužku bez umístění, parkur do 90 cm už byl lepší, holky měly parkur už projetý tak už měly finty :)  největší strach jsme měly, že budou problémy na překážce č. 3, která byla opravdu strašidelná a hodně koní ji vyšticovalo, ale Fanty se jí nebála a nádherně ji skočila, celý parkur odjely holky čistě a umístily se na 4. místě, vyhrály jsme krásnou podsedlovku a hřbílko na bláto - které se nám bude hodit na ty naše válendy :D:D jinak parkur byl pěkný, ale byly strašné krátké vzdálenosti, byl to parkur spíš pro zkušené jezdce, povrch byl píščitý a mírně hluboký.

 

 

Krisťa s Fantynkou se nám objevily v časopise "Koně a hříbata"

​pro nás údiv a milé překvapení :)

 

Hubertova jízda Tvorovice

1.10.2011 jsme se vydali na naši letos první hubertovku do Tvorovic.Terén byl velmi pěkný, ale skoků bylo opravdu málo :( z naší stáje jsme vyrazily s Fantazii, Fortou a Barunkou, ze členů jela Eva Vavrouchová na Fortě, Božena Soušková na Fantazii a Kristýna Zvěřinová na Barunce. Holky šlapaly pěkně a živě :) Kristýnka s Barunkou se na konci Hubertovy jízdy zůčastnila dostihu amazonek a byli 1. od konce :D velký úspěch...na první dostih ještě k tomu se samýma velkýma koníkama,ne? :D

       

 

Hubertova jízda Lobodice

Týden po Tvorovicích, tj 8.října jsme se vydaly na Hubertovu jízdu do Lobodic. Počasí nám vyšlo, skoky byly vydařené a bylo jich dostatek. Kobylky šly velmi pěkně a vše bez váhání skákaly. Huberta se zúčastnily Kika s Barunkou, Mira Soušek s Fortou a Božena Soušková s Fantazií. Mira Soušek a Kika se zúčastnili i honu na lišku, ovšem lišku nepolapili :D ale Kika se poté zúčastnila s Barunkou dostihu poníků, kde se utkala se svým polobratrem ......zvítězila :) Tento hubert jsme si velmi užili, nebyl žádný pád :) Ovšem večer jsme byli na soudu odsouzeni za to, že Forta údajně shodila překážku :P

    

 

Hubertova jízda Kojetín

Dne 15.října se naše ekipa vydala na Huberta do nedalekého města Kojetína. Na tohoto Huberta jezdíme každý rok. Za naši stáj jeli Eva Vavrouchová na Fortě, Mira Soušek na Fantazii a Anetka na Barunce, kterou občas vystřídala Kika.Terén byl vydařený, skoky byly pěkné. Fantazie s Fortou skákaly, Barunka s Anetkou pěkně ťapkala u vozu. Boužel kobylky začly na Barunku řechtat a ta chtěla jít za nimi,tak si na Barču chvíli sedla Kika, aby ji trochu porovnala, ale Barči se to nelíbilo,a tak si stoupla na zadní, jenže se převážila a spadla na Kiku. Kristýnku vůbec pod Barčou nešlo vidět, i když pád vypadal hrozivě, byl bez zranění, jen naražená záda ;) Potom už byla Barunka hodná. Mira Soušek se s Fantazíí zúčastnil dostihu starších pánů, kde vybojoval 2. místo :)

 

    

 

 

Hubertova jízda Bezměrov

Dne 22. října se za naši stáj vydaly Kika s Fantazií a Terka s Fortou na Hubertovu jízdu do Bezměrova. Dozor jim dělala Ida Sedláčková z Kojetína. Hubert byl beze skoků a terén takový všelijaký. I když kobylky rozptylovali někteří praštění ožralí " westerňáci" tak je to nerozhodilo a chodily pěkně :)

 

       ​ 

 

Hubertova Jízda Kyselovice

Dne 29. října se opět za naši stáj vydaly Terka s Fortou a Kika s Fantazií na Hubertovu jízdu do Kyselovic. Holky měly lehce zpoždění, ale nikomu to nevadilo, jelikož se vyjíždělo o dost později. Účast koní byla tak akorát, takže nikdo nikomu nezavazel :) Skoky byly krásné, některé i vyšší, terén vydařený. Kobylky skákaly velmi pěkně a s přehledem :) Toto byl náš letošní poslední Hubert ;)