DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2013

Hříbátko heart

 

​           Narodila se nám kobylka ČSP od Madlenky, otec je Fain. Pojmenovali jsme ji FIJI a říkáme ji Fidžinka :))

 

 

Ječmínkova jízda Chropyně  25. 5. 2013

       Poslední květnový víkend patřil Ječmínkové jízdě v Chropyni, kde jsme se opět rádi zúčastnily. Poprvé jsme vyslali naši nejmladší posilu Vendulku Souškovou na klisně Fantazii, kterou doprovázela Yvča Skoupilová na Fortě, šly jako doprovod krále a zvládly to na jedničku s hvězdičkou :D  Skvělými parťáky jim byli: Laďa Gardavský na Grymovi, Ida Sedláčková na Gradíkovi a Peťa Remešová se Sissi.

Odkaz na článek v novnách:  http://kromerizsky.denik.cz/kultura_region/v-duchu-folkloru-a-tradice-se-nesly-vikendove-hanacke-slavnosti-v-chropyni-20130.html

​Odkaz na video:  http://kromerizsky.denik.cz/galerie/chropyne-hana-slavnost-kroj-tradice-folklor.html?mm=4505163

 

    

 

PROPET Brno 26. - 30. 6. 2013

      Na brněnském výstavišti se konala Národní výstava hospodářských zvířat a zemědělské techniky, kde jsme měli za úkol, ještě s dalšími členy MT představit mnohostranné využití plemene Moravského teplokrevníka. Naše klisny se představily v "Hanácké čtverylce" a klisna Fantazie s Kristou ve skokové ukázce a každé dopoledne absolvovaly zahajovací průvod s ostatními koňmi.

Čtverylka v krojích byla k vidění každý výstavní den a sklízela velký obdiv. Diváci měli možnost vidět kroje z oblasti Hané a díky úžasného komentáře Vlaďky Stoličkové, který doprovázel právě probíhající čtverylku, získali informace o jednotlivých prvcích na krojích. Ve čtverylce se předvedly tyto klisny MT: naše klisny - Forta s Yvčou Skoupilovou a  Fantazie s Krisťou Zvěřinovou, dále klisny Sabeéna (maj. Vladímíra Stoličková, Kroměříţ) s jezdkyní Karolínou Stoličkovou a Sabaneé (maj. Vladimíra Sůvová, Všechovice) s jezdkyní Lucií Vrbíčkovou.

Forta a Fantynka

Klisny MT od pana L. Jelínka z Kývalky

 

Mezinárodní výstava "Kôň 2013" - Trenčín 17. 8. 2013

        Jednalo se o 10. ročník mezinárodní výstavy koní. Výstavy se zúčastnili koně ze Slovenska, Česka a Maďarska.  Hodnotící komise byly rozděleny dle kategorií vystavovaných koní, pro naše katogorie pracovala komise ve složení Ing. Juraj Kovalčík (SK), Ladislav Karásek (CZ), Ing. Péter Görözdi (SK). Sobotní dopolední program začal přehlídkou a hodnocením koní plemene Furioso, moravský teplokrevník a slovenský teplokrevník. Jako  zástupci MT jsme představili dvě klisny ve čtvrté, nejpočetněji obsazené kategorii, která patřila 3-letým  klisnám. Obě klisny sklidily úspěch.  Naše klisna 81/122 Regulus MT - 1 Renesmé ( otcem je 677 Regulus a matkou klisna 70/830 Fantazie po 2797 FuriosoXIX-1 / Felix), obsadila druhé místo s ohodnocením 8,17 b., třetí místo patřilo klisně 80/105 Furioso VII – 4 Valkiria ( otcem je Furioso VII MT / Furioso XXVII-10 / Villám      a matkou je 72/73 Paloma po 2698 Gidran I MT / Gidran XVI - 6) naší kamarádky chovatelky a zároveň i majitelky této klisny, Mgr. Jany Galatíkové z Těšánek - Lebedova.

         Na výstavě slovenští majitelé předvedli klisnu 70/584 Fregatu ( otcem je 4332 Furioso  I – 21 (Honor), která je babičkou naší Renesmé a  syna Fregaty - 3745 Przedswita XXXII Princ (jehož otcem je 2893 Przedswit XVII - 24), který je zase strejda Renesmé ..... rodinka k pohledání :D

 

                                   REGULUS MT - 1 / RENESMÉ

    

             

                                  Moravská reprezentace :)

klisny Valkiria a Renesmé

    

 

                                                             FREGATA   ( babička Renesmé )

 

 

Výstava koní chovatelů Moravy a Slezska

Tlumačov  6. – 7. července 2013

       Naše klisny byly předvedeny v programu „Hanácká čtverylka“  v podání Kristy Zvěřinové – Fantazie, Yvči Skoupilové – Forta a dvou klisen jiných majitelů, v podání Jany Drbalové – Saloniké (majitele Radka Zlámala) a klisny Sabeéna od Vlaďky Stoličkové.

Příjemně strávený víkend a odměnou nám bylo, že jsme taky trošku přispěli k tomu, že lidé odcházeli spokojeni a s úsměvem na tváři.

70/830 Fantazie, 58/520 Forta, 57/591 Saloniké, 81/5 Sabeéna

 

 

  

 

Jízda krále Ječmínka v Kojetíně v rámci Kojetínských hodů

     Neděle 18. srpna patřila již tradiční "Jízdě krále Ječmínka", která se uskutečnila v rámci kojetínských hodů. Průvodu se zůčastnily Fantazie s Vendulkou Souškovou a Forta s Yvetkou Skoupilovou. Jako každoročně dělaly doprovod králi, kterého ztvárňoval Honza Krčmař na bělce od MVdr. Zuzky Pekárkové.

  

 

Krajské dožínky Zlínského kraje v Kroměříži  24. 8. 2013

Doplníme :)

X.Výstava MT v Těšánkách 31. 8. 2013

Renesmé - 1. místo (kategorie 3. a 4. leté klisny)

 

 

sestřičky Normička a Fantynka

 

Fantazie - 1. místo (kategorie Starší klisny)

 

Norma - 2. místo (kategoei Starší klisny)

 

Pár momentek se života kolem stáje v roce 2013  :))

 

Ták už jsem veliká ..... laugh 

 

Fantynka moje milovaná kiss

:))

 

Blackie - nová obyvatelka stáje

Moje panička je Hela Havlišová - Vybíralová

 

Hubertových jízd jsme se nezúčastnili, neboť kobylky byly již vysoko březí, tak si už užívaly  své březosti :-) .